Bioptron.


BIOPTRON ljusterapi lämpar sig till både människor och djur och särskilt väl inom följande områden: sårläkning, brännsår, sårläkning efter operation, smärtbehandling, fysioterapi, idrottsmedicin.

Används på sjukhus, vårdcentral och veterinärkliniker men även av privatpersoner runt om i världen.

En kombination av infraröda och synliga våglängder som ger effekt på cellulär nivå.

Förbättrar microcirkulationen och ökar syresättningen i cellen men Bioptron startar även en cellulär kedjereaktion och som ringar på vattnet sprider sig den läkande effekten i organismen.

Vid svåra hudproblem kan Bioptron användas som ett komplement till konventionell behandling för att påskynda läkningsprocessen. Många nöjda kunder berättar att de ser en markant reducering av fina linjer, huden blir klarare och får en ny lyster. Bioptron påverkar cellregenereringen och aktiverar kollagenproduktionen. Det ger en spänstigare och mer elastisk hud.

Många upplever att immunförsvaret fungerar bättre. De vita blodkropparnas kapacitet ökar med
ca 50 %. Immunglobin ökar inom 24 timmar efter en behandling, vilket annars normalt tar ca 14 dagar. 
Det kan även ge en positiv effekt vid nedstämdhet och depression.

Forskning och utveckling

Den danske fysikern Niels Ryberg Finsen belönades 1903 med Nobelpriset för sina upptäckter inom ljusterapi.

Han skapade den första apparaten som kunde generera artificiellt solljus.

1981 utvecklade Prof. Endre Mester och Dr. Marta Fenyö och ett ungerskt forskarteam, bestående av biologer och laserspecialister, vid universitet i Budapest, en speciell ljuskälla som blivit grundprincipen i Bioptrons ljussystem.

Det schweiziska företaget Zepter AG köpte licensen och började tillverka ljusapparater i olika storlekar.

Alla apparater har samma effekt och styrka men olika diameter på ljusstrålen.


BIOPTRONs ljusterapisystem har under många år utvecklats i nära samarbete med forskningsavdelningar på universitetet och sjukhus, kliniker och specialister. Sammanlagt cirka 500 forskare, 1000 kliniker och 5000 läkare över hela världen bidrar till forskning´och utveckling.

BIOPTRON ljusterapisystem är testat i vetenskapliga studier som görs av oberoende institut. Sedan 1988 har BIOPTRON utvecklat ljusapparater enligt EU regler.

Detta har lett till en lång rad patentsökningar inom flera medicinska områden. BIOPRONs ljusterapi är ett revolutionärt genombrott inom medicinen med en ny behandlingsform inom förebyggande vård och rehabilitering. Inga kända negativa bieffekter har noterats.

BIOPTRON apparatur för ljusbehandling uppfyller EU:s samtliga krav på läkemedelsprodukter enligt medicinska direktiv 93/42/EEC. Genom att uppfylla dessa krav har BIOPTRONs ljusterapisystem fullständigt status som läkemedelsprodukt inom hela EU. Standardiserande och certifierade enligt ISO 9001 och EN 13485.

Detta är den interantionella grunden för kvalitétshantering för tillverkare av medicinska produkter. Behandlingstiden varierar beroende på vilken typ av obalans man vill kurera. Svårare symptom kan ta upp till 10-20 gånger under ca två månader.

Innehåller ingen ultraviolett UV strålning!

Läs mer om Bioptron här!