Om Medicinkvinnan.

Lite längre ner på denna sida kan Du läsa lite om min historia, 
och hur jag hamnade i denna bransch...

Jag brinner för hälsa och har genom åren gått ett antal olika kurser.
Först och främst för att jag vill lära mig mer men så klart för att kunna använda kunskaperna
till att hjälpa människor och djur

HOMEOPATI har jag läst enligt olika läror hos två olika lärare
POLARITETSTERAPI var en av de första kurserna jag gick i Dalslånged 
BINDVÄVSMASSAGE här korrigerade jag metoden lite och gjorde min egen version
ÖRONAKUPUNKTUR har jag använt till och från som komplement
HÄSTHOMEOPATI har varit användbart bl. a. till min egna hästar
AKUPUNKTUR för HÄSTAR påbörjades men avslutades inte pga graviditet
IRISANALYS arbetade jag med förut och tittade på olika metoder att läsa av iris, gick även en kurs i
HÅRMINERALANALYS men kände inte att det passade mig
SLAGRUTETEKNIK har jag provat på
REIKIHEALING har jag också tittat på
AYUR VEDA,  ESOTERISK LÄKEKONST och LIVETS TRÄD olika kurser med den då
välkände Benno Svensson 
ASTROLOLOGI och medicinsk astrologi var jag mycket intresserad av under en period
DJURKOMMUNIKATION har alltid varit ett stort intresse och första kursen var med den berömda Samantha Curry. Både olika böcker och fler kurser följde inom samma ämne.
REMOTE VIEWING och EXTENDED REMOTE VIEWING - alla kurser inkl. Mastertbildning
för Bo Kindstrand
ENERGIBALANSERING enligt Zdenko Domancic i Slovenien
INSTANT TRANSFORMATION grundkurs för Joanna Davberg
PSYCH K utbildning för Mariette Ham i Gdynia, Polen
weekend med JOE DISPENZA i Edinburgh

Fler och fler inser att de måste ta ansvar för sin hälsa och letar information om alternativa vägar.
Allt kan vi inte påverka men många är helt omedvetna om att det faktiskt finns mycket i livet som går att ändra på om man är beredd att ändra på sig själv och sina vanor.

Lång erfarenhet talar ett tydligt språk och väldigt många problem beror på näringsbrister, 
felaktig kost och inflammationer. Undernäring är ett stort hälsoproblemen och är inte längre ett problem som endast finns i begränsade delar av världen. Lågt näringsinnehåll och dålig kvalitet på maten drabbar alla.

Under mina år inom sjukvården och under alla år som terapeut har jag tagit del av och kunnat följa olika behandlingsmetoder och dessa erfarenheter ligger till grund för det koncept jag arbetar efter i dag.

Jag har alltid arbetat med homeopatiska medel och andra produkter av högsta kvalitet och har i dag byggt upp ett sortiment med fantastiska produkter.

Det går tyvärr inte att köpa hälsa och välmående på burk. Att arbeta med sig själv och hålla sig frisk med naturliga produkter är ett medvetet val och att välja den vägen kan vara både lärorikt och spännande.

Jag arbetar med att informera, ge personliga råd och inspirera till en förändring men framför allt hitta orsaken till dina problem. Jag utgår alltid från din speciella situation och alla råd och recept baseras på mer än 25 års erfarenhet.

Behandling med naturliga metoder ersätter inte den traditionella sjukvården men det kan vara ett alternativ eller ett komplement och du är alltid välkommen för personlig rådgivning.


Vanliga problem som mina klienter söker för;

Allergier
Eksem och hudproblem
Mag- och tarmproblem
Matsmältningsproblem
Viktproblem
Utbrändhet
Sömnproblem
Huvudvärk och migrän
Värk 
Hormonella obalanser
Känslomässiga problem
Ångest
Depression

Vill du läsa om min resa i läkekonstens värld så kommer det "en liten historia" här:


När man var ung så var man ”odödlig och visste allt”.

Nu är man mitt i livet och inser att det finns mycket att lära och en bra investering är att ta hand om sig själv.
Om du tillhör dem som av någon anledning har börjat söka efter icke konventionella lösningar på diverse problem i livet, fysiska eller andra, är du på en mycket spännande och utvecklande resa.

När jag var 18 år började jag på Malmö Allmänna Sjukhus. Jag ville arbeta med att hjälpa människor och helst ville jag arbeta med barn. Jag fick utbildning till sjukvårdsbiträde direkt och arbetade som vikarie framför allt på ortopeden men lånades ut över hela sjukhuset och till akutmottagningarna ibland. Där kände man verkligen att man kunde hjälpa till och jag stortrivdes.
Efter några år utbildade jag mig till barnsköterska och under utbildningen arbetade jag som patientvak på nätterna.

När utbildningen var klar placerades jag som vikarie på Plastikkururgiska klinikens barnavdelning och jag trivdes väldigt bra där. Det var min dröm att arbeta som barnsköterska på sjukhus. Det var tufft att se bl.a. de brännskadade barnen men en skicklig plastikkirurg utför nästan mirakel ibland. De opererar även läpp, käk och gomspalter där och det var så roligt att se hur fina barnen blev. Där spelar verkligen plastikkirurgin en stor roll i mångas liv.

När jag så lånades ut till en onkologisk vårdavdelning ( canceravdelning ) fick jag se en helt annan sida av sjukvården. Det blev en chock för mig på många sätt. Jag träffade folk jag kände som låg inlagda men framför allt var det inställningen, sättet att tänka och behandlingarna  som gavs. Det kändes väldigt hopplöst och negativt och man fick intrycket av att man egentligen inte hade en aning om hur problemet skulle lösas och det gick i princip bara åt ett håll för alla som drabbats, det tog bara olika lång tid.

Jag tog problemen med mig hem, grubblade mycket på kvällarna och blev väldigt deprimerad och ledsen.

Jag sökte till sist hjälp och blev sjukskriven ganska länge. Läkaren tyckte att jag mådde så dåligt att jag borde äta antidepressiva tabletter. Jag tyckte också att jag mådde väldigt dåligt men vågade inte äta tabletterna utan hittade på en annan lösning nämligen att vistas i stallet och rida och träffa folk i en helt annan miljö och låta tiden läka såren.

När sjukskrivningen var slut ville jag avsluta mitt vikariat på plastikkirurgens barnavdelning och efter det erbjöds jag en fast tjänst på samma avdelning. Det var vad jag alltid drömt om men efter mitt besök på canceravdelningarna kände jag att jag måste bort från sjukhuset.

Jag slutade i januari och hade ingen aning om vad jag skulle göra med mitt liv.  

Jag var väldigt bekymrad över hur jag skulle ta mig ur depressionen och i dag hade jag inte löst problemet på samma sätt. Då löste jag det genom att köpa en hund och åka till stallet varje morgon tidigt och rida och hjälpa till.

Tiden läker alla sår säger man ju och minnena och bilderna från sjukhuset bleknade.

När hösten kom mådde jag bra och sökte arbete som biluthyrare på Sturup, det ledde till ett arbete på Esso som sedan förvandlades till Statoil och där fick jag utbildning i hur man driver en butik. Jag stod på tur att få en egen mack. Jag trivdes jättebra och lärde mig massor.

Jag träffade så småningom en kille och vi fick ett barn, 1989, och vid det laget hade jag insett att driva en mack inte var något som passade mig.
När min son var ca 3 mån fick han eksem och barnsköterska som jag var gick jag naturligtvis till BVC.

Där fick jag en tub cortison och ett häfte att läsa.

Det glömmer jag aldrig!

Som nybliven mamma är man mycket känslig och när jag läste häftet så kände jag en sådan förtvivlan och uppgivenhet över att min son hade drabbats av detta som det uppenbarligen inte fanns någon hjälp för, utom cortison då, och som man inte heller hade en aning om vad det berodde på.  Det stod i princip att:
–Vi har ingen aning om vad den här allergin beror på  men om ni gör er av med alla djur ni eventuellt har,
slänger ut alla heltäckningsmattor, inte utsätter barnet för pollen? -Hur då? 
Eller damm,  städa varje dag och hålla helt dammfritt?  -Går det?
Det kändes som ett omöjligt uppdrag!   
Barnet kunde eventuellt också få problem med gymnastiken, men annars skulle det nog gå bra...

Jag som ville leva nära naturen med barn och djur...

Jag ville inte se verkligheten och testade faktiskt cortisonsalvan men så fort jag slutade kom det tillbaka. Jag ifrågasatte än en gång sjukvården och deras sätt att tänka...

Det måste finnas ett annat sätt!

DÄR  började en intressant etapp på min resa.

Jag fick tips om en homeopat nära Möllevångstorget i Malmö, så en dag satte jag barnet i bilen och gav mig ut för att leta upp butiken. Hittade den och klev in genom dörren och ställde samma fråga som mina kunder ställer i dag; 
- Kan du hjälpa mig ? och fick till svar  - Javisst

Vi fick en massa piller och den utrensning som följde var verkligen en prövning för mig, dels för att jag stod ensam om att fatta alla beslut.  Det fanns ingen bland mina vänner som begrep sig på hur naturmedel och homeopatiska medel fungerade, inte heller barnets pappa.  Jag besökte butiken nästan varje dag för stöd och råd och BVC  "idiotförklarade" mig eftersom jag inte ville använda cortison.

När sedan utrensningen klingade av och huden läkte var jag så imponerad av det jag sett att jag började gå olika kurser.

Där öppnades dörren till den naturmedicinska världen.

Helt otroligt spännande och positivt sätt att se på ”sjukdomar” eller obalanser som vi föredrar att kalla det. Vi tittar på helheten och söker efter orsaker.

Butiken blev till salu och jag och en kurskamrat också han med sjukvårdsbakgrund, köpte den tillsammans, gick alla kurser vi kunde hitta, blev även upplärda och samarbetade med den förra ägaren.

Jag har utbildat mig till homeopat men det blev även många andra kurser bl.a. polaritetsterapi, hästhomeopati, öronakupunktur, astrologi, bindvävsmassage, reikihealing, mineralanalys m.m.

 Nu var cirkeln sluten och jag hade funnit ett sätt att hjälpa människor  som passade mig.

Vi drev butiken tillsammans i ca 4,5  år och sedan tog jag över. Vid det laget hade jag pratat med många kunder som sökte hjälp för diverse problem, lyssnat på deras historier om olika medel och metoder de testat, studerat andra teapeuters sätt att arbeta och en bild över hur jag ville arbeta började växa fram.
All information som kan vara värdefull försöker jag utvärdera och jämföra med det jag redan arbetar med. Vissa metoder är ganska likvärdiga men går under olika namn.
På så sätt gallras det och uppgraderas hela tiden.
Mina kostråd t.ex. är inte likadana som för 20 år sedan. Det tog många år innan jag såg en tydlig röd tråd när det gäller kosten.
Det finns ju som bekant enormt många dieter och kloka råd om hur man ska äta och det koncept jag arbetar efter i dag och som jag får så bra resultat med har sakta vuxit fram.
Min erfarenhet är att det oftast inte går att "dra alla över en kam" utan man måste titta på
varje enskilt fall.

Om någon hade sagt till mig för 30 år sedan att jag skulle sitta och ge människor råd om hur de ska äta för att bli av med sina symtom hade jag aldrig trott på dem.

Det var nog det tråkigaste jag kunde tänka mig och jag ville inte ändra min egen kost heller.
Jag ville helt enkelt kunna äta precis vad som helst... vilket är helt absurt... 
Om man tänker efter några sekunder så förstår man det...

Jag ville hellre tänka ut ett häftigt recept med effektiva homeopatiska medel och örter och mineraler m.m. men efter de förändringar jag sett ske med olika koständringar skulle det vara fel av mig att undanhålla den informationen .
Dessutom skulle jag i så fall endast behandla symtomen fast med naturmedel i stället för med kemikalier.
Det är självklart bättre än att behandla symtomen med kemikalier 
men man får inte glömma bort att det är orsaken till symtomen vi vill åt.

 Här kommer några roliga minnen..... för att inspirera:

Efter några år fick jag mitt andra barn, jag hade hyrt in en ”hälsofantast” som skulle sköta butiken åt mig i några månader. Efter ca 2,5 månader blev hon väldigt sjuk och inlagd på sjukhus. Hon hade extremt lågt blodvärde och läkarna ville ge henne blodtransfusion. Hon var väldigt dålig och fick besked att hon skulle dö inom 3 dagar om hon inte fick blod men hon vägrade och skrev ut sig själv och åkte till ett hälsohem och kursgård där vi varit många gånger och "lade in sig" där i stället och blev bra.

Min yngste son hade sedan födseln problem med halsen och fick svår hosta när han blev förkyld.
Det tog lite tid att hitta rätt medel men han har sluppit penicillin och har aldrig behövt söka läkare för sina halsproblem eller sin hosta.

Den äldsta sonen fick sin första vaccination, av brist på kunskap, men inga fler sprutor efter det men den yngste har sluppit ifrån det helt.
Ibland behöver man behandla parallellt och hämta viss information eller kunskap från sjukvården, det får man bedömma från fall till fall.

 Även jag hade mina krämpor.

Bl.a. bihåleinfektion, hosta som krävde receptbelagd hostmedicin. Jag skadade mig i ryggen på gymnastiken när jag var 18 år och hade fruktansvärt ont i ryggen i många år. Torr hud och klåda och naturligtvis den gamla depressionen som jag "rymde ifrån”.                                   

Det tog naturligtvis tid att lösa alla dessa olika problem. När jag började i butiken kändes det av naturliga själ inte rätt att gå till vårdcentralen, man ska ju leva som man lär...

Så jag tog medel för bihålorna när det problemet dök upp och jag snöt ut allt gammalt skräp som samlats där i flera månader innan den utrensningen var klar.
Jag åt fettsyror och återfettade huden inifrån, sedan behövde jag inte smörja in mig längre.

Vi rensade tarmar och lever och njurar och bindvävsmasserade varandra och behandlade varandra hela tiden i princip, ändrade kosten och studerade allt vi kom över.

Om  det tar 10,  20  eller 30 år att skapa den situation man befinner sig och alla de krämpor som följer med är det inte realistiskt att tro att allt går att lösa genom att äta en burk tabletter eller fasta en vecka.

Det tog 10 år totalt för mig att bli av med mina ryggproblem och hitta rätt kombination av behandlingar.
Väldigt jobbigt men lärorikt. Speciellt bra om man vill guida andra en kortare väg.

Jag har även experimenterat lite med mina egna djur och har bl.a. erfarenhet från att läka ut en senskada på en 5 årig galopphäst ( som enligt veterinären var omöjligt ). Dessutom blev den friskförklarad av en av Sveriges skickligaste veterinärer efter halva tiden. Den tävlade utan problem efter det och såldes frisk som 11 åring. 

Även cystor i skelettet på en häst har jag experimenterat bort, en av cystorna hade en kanal ner till knäleden och det resulterade i kraftig hälta på ojämnt underlag. Det finns röntgenbilder både före och efter. Det gick inte heller att fixa utan operation då cystor i regel har en hinna på insidan och det gör att benbildningen inte kommer igång och det läker inte ut. Man var enligt veterinären tvungen att gå in utfrån och skrapa lite och irritera i håligheten så att benbildning kom igång.

Min lilla Malteser skadade ryggen svårt när han och min Rhodesian Ridgeback blev ovänner om ett ben. Han blev förlamad i bakbenen när det hände. Jag åkte då ut på Djursjukhuset för att röntga. Jag ville veta exakt vad som var fel och var det satt men det kunde de inte säga. De pekade längre bak på ryggen och sa att det sitter här någonstans. Det visste jag redan. De ville lägga in honom och ge cortison. Jag  ”skrev ut” honom från djursjukhuset och behandlade hunden hemma. Mycket strikt vila och intensiv behandling med allt jag kunde komma på. Han var OK efter ca 4 veckor.

När barnen skadade sig ”ryckte jag ut med mitt lilla husapotek”. Jag har alltid ett litet husapotek med mig, mest för att kunna stoppa en förkylning eller influensa som kommer olämpligt men även för att förebygga maginfluensa, desinficera ett sår, häva en ångestattack eller huvudvärk.

Det är mycket spännade och som terapeut ser jag ofta problemen som en utmaning eller ett problem som ska lösas och det är väldigt roligt att få hjälpa till men alla problem går inte att lösa och alla vill inte bli hjälpta, vissa vill inte använda naturmedel och andra kanske inte vill ha min hjälp. Det måste man respektera.

Det kan kännas väldigt frustrerande ibland när man har erfarenheter från liknande fall....men alla ska välja det som känns rätt för dem !

Så nu har jag samlat erfarenheter under mer än 25 år från butiken och mottagningen men även genom att arbeta med mig själv, mina barn och mina djur.

Lägger man till den erfarenhet jag fick på sjukhuset blir det mer än 30 års samlad erfarenhet.

 Jag använder mig bl.a. av örter, vitaminer, mineraler och homeopatiska medel. Ibland arbetar jag enbart med samtal och personlig vägledning. En mycket viktig bit idag är att ge råd om vilken mat man bör undvika.

Enbart genom att äta annorlunda kan det ske dramatiska förbättringar. Det är lika roligt varje gång att följa en klient och se den förvandling som sker när de ändrar sina vanor.

Man utvecklas och lär sig hela tiden nya saker och  fokuserar på olika saker genom åren. Kostens inverkan på hälsan har jag tittat väldigt mycket på de senaste 20  åren och jag tycker det är viktigt att upplysa mina klienter om kostens betydelse.
Var och en anpassar sedan kosten efter vad som känns rätt för dem.

Ett väldigt roligt fall som jag brukar berätta om för mina klienter när de ser tveksamma ut är en klient som blev av med alla sina problem på 20 timmar enbart genom att ändra kosten!

Jag hade även en tonåring som haft ont i magen under 2 år och sökt alla specialister. Vi ändrade kosten och efter 2 dagar mådde hon bra. 

Ett annat ämne som intresserar mig är den mentala hälsan och jag har kommit i kontakt med olika metoder som är mycket bra vid olika känslomässiga problem. Eftersom jag gärna vill testa det jag säljer och rekommenderar till andra har jag även testat dessa metoder själv.
Mycket intressant men svårt att beskriva, bör helst upplevas.  

Jag blev av med den gamla depressionen. Du blir inte av med en depression i  vanliga fall du ”trycker ner den” eller lär dig hantera den. Jag har lärt mig jättemycket om hur känslor fungerar och att kunna identifiera och skilja på tanken och känslan och mycket annat väldigt spännande.


Genom åren har jag knutit värdefulla kontakter, träffat många olika terapeuter, alla med sin specialitet och det finns mycket stor kunskap inom det som kallas den alternativa medicinen.

 Vill du titta in i min värld och ta del av mina erfarenheter är du Varmt Välkommen !

Homeopat och Naturmedicinsk Terapeut  Kristina Naranjo